Σχετικά με Εμάς

Γνωρίστε μας

Ασχολούμαστε με τον καφέ από το 2010. Έπιπλέον έχουμε εργαστεί στην εστίαση, στην διαχείριση τροφίμων και στην εξυπηρέτηση του επισκέπτη στους χώρους αναψυχής για πάνω από 15 χρόνια. Συνεπώς, γνωρίζουμε ότι η ποιότητα της πρώτης ύλης είναι αυτή που θα μας δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα, σε συνεργασία με τη σωστή επεξεργασία και φροντίδα του προϊόντος.

Το 2015 διακριθήκαμε στην Ιταλία για την σωστή επεξεργασία και φροντίδα του καφέ ως barista.

Η ιδέα του καβουρδίσματος του δικού μας καφέ ήρθε αμέσως μετά!

Ξεκινήσαμε δοκιμαστικά, με κριτές εσάς, σε ένα καφέ beach bar στον Πλατύ Γιαλό της Σίφνου.

Ισαβέλλα Βενάκη

Ιδρύτρια και Ιδιοκτήτρια
Way Cup Roaster

Γεννήθηκε το 1993 στην Σίφνο. Σπούδασε Φωτογραφία & Γραφιστική. Coffee Blends & Aromas lover

KONSTANTINOS black

Κωνσταντίνος Τσεκούρας

Επικεφαλής Barista
Coffee Blends Specialist

Γεννήθηκε το 1989 στην Αμαλιάδα. Βραβεύτηκε ως barista το 2015
στο Μιλάνο, Coffee Blends & Aromas expert

Η αρχή

Έχοντας μόνο ένα μικρό μηχάνημα καβουρδίσματος 300 γραμμαρίων / ~20 λεπτά, καταφέραμε να σας προσφέρουμε πάνω από 100 κιλά καφέ εσπρέσσο σε ένα μήνα! Αυτό σήμαινε αμέτρητες ώρες δουλειάς, πέρα από την τότε δουλειά μας στην εστίαση. Αλλά δεν τα βάλαμε κάτω, γιατί ήταν ένα από τα όνειρα μας, να μπορούμε σήμερα να σας προσφέρουμε τον δικό μας καφέ, που με τόσο αγάπη παρασκευάζουμε για εσάς!

Έτσι λοιπόν το 2019 ανοίγουμε το δικό μας καφεκοπτείο στη Χρυσοπηγή Σίφνου, με ένα μηχάνημα 5 κιλών / ~20 λεπτά, μύλους άλεσης ελληνικού καφέ, καφέ φίλτρου και εσπρέσο. Μέσα στο οποίο βρίσκεται και η μικρή μας καφετέρια, οπού λειτουργεί τους θερινούς μήνες.

Η συνέχεια

Κάνουμε την εισαγωγή του καφέ στην Ελλάδα, από διάφορες χώρες του κόσμου. (Βραζιλία, Κολομβία κ.α.).

Επιπρόσθετα, πάντα δοκιμάζουμε τον καφέ πριν έρθει στη χώρα μας! Ελέγχουμε την ποιότητα του και αποφασίζουμε από πριν αν μας αρέσει και με ποιόν συνδυασμό.

Λάβετε υπόψη ότι δεν χρησιμοποιούμε χημικά κατά την επεξεργασία του. Γι’ αυτό κρατάμε σταθερή την ποιότητα, με μικροαποκλήσεις στη γεύση. Άλλωστε ο καφές είναι φρούτο, δεν μπορεί κάθε χρόνο να έχει ακριβώς την ίδια γεύση! Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουμε πολλά διαφορετικά μείγματα από διάφορες χώρες, διότι η χώρα προέλευσης θα αλλάξει αργά ή γρήγορα, ανάλογα με τον καφέ που θα επιλέξουμε ότι ταιριάζει περισσότερο στο σημείο αναφοράς που έχουμε δώσει!

Καβουρδίζουμε τον κάθε καφέ ξεχωριστά για να αναδείξουμε τα θετικά στοιχεία που έχει η κάθε ποικιλία! Απολαμβάνουμε στο φλιτζάνι πριν από σας, για να ήμαστε βέβαιοι ότι φτάνοντας στο δικό σας, θα τον απολαύσετε ακόμη περισσότερο…

Από το 2021 ο καφές μας μπήκε στις κάψουλες που είναι συμβατές με μηχανές Nespresso*.

Οπότε σας τις προτείνουμε εάν αγαπάτε τον εσπρέσο αλλά δεν αγαπάτε την διαδικασία παρασκευής του στο σπίτι…

*Εμπορικό σήμα που δεν σχετίζεται άμμεσα ή έμμεσα με την WAY CUP ROASTER

Μην χάσετε το κανάλι μας στο

Καλάθι αγορών